Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. De bestuurders genieten voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. Besluiten worden unaniem genomen.

Op 01-09-2021 bestaat het bestuur uit de volgende personen:

Voorzitter: E. Reitsma-Jansen

Penningmeesterschap: Fam. Jansen-Valk

Secretaris: P.Meijer-Woudwijk en A. Stienstra

We stellen ons graag even aan u voor.

Voorzitter: Esther Reitsma-Jansen

Mijn naam is Esther Reitsma-Jansen, 40 jaar, getrouwd met Jelle en trotse mem van Elske en ik ben de zus van Marije.
Na vele jaren van vage klachten kreeg Marije de diagnose MS. Dat was voor haar en haar partner een grote schok! Maar ook voor ons als naaste familie!
In eerste instantie ging het om een milde vorm van MS, maar het onbezorgde leven die zij en haar partner leefde was direct voorbij.

Mijn gedachten ging vooral gelijk naar het jonge gezin die zij en haar partner vormen samen met hun toen hele kleine kinderen. Hoe gaan ze dit met z’n allen oppakken? En hoe komt het allemaal? Na heel veel dalen en de gelukkig de nodige pieken die zij hebben gehad, kwam het jonge gezin eindelijk in wat rustig vaarwater want de MS bleef even op een pauzeknop staan.
Ik zag Marije weer helemaal opbloeien en genieten en ze deed haar werkzaamheden in de zorg weer met passie.
Tot twee jaar terug, de MS is in alle volle hevigheid teruggekomen en nu heeft Marije heel veel moeten inleveren qua gezondheid. En dat doet ontzettend pijn en hartverscheurend om te zien dat zo’n jonge vrouw de nodige aanpassingen in huis moet hebben en dat zij niet de gezonde mem kan zijn voor haar kinderen.

Toen de mogelijkheid aan het licht kwam voor de HSCT behandelingen in het buitenland, was Marije gelijk om.
Ikzelf was in eerste instantie wat sceptisch hierover, maar door informatie te lezen en heel veel te hebben gezien hierover, werd ik steeds enthousiaster. Ook omdat Marije haar volledig had ingelezen en geïnformeerd over de behandeling in Mexico.
Toen Marije mij vroeg of ik voorzitter wilde worden van de Stichting MS Mama Marije, moest ik er even over na denken maar al gauw heb ik voor Marije JA gezegd.
Voor Marije heb ik deze stap gezet en ben ik voorzitter van deze Stichting! En ik heb een fanatiek en enthousiast bestuur naast mij staan. WE GAAN ER VOOR!! SAMEN IN ACTIE VOOR MARIJE!

Penningmeesterschap: Fam. Jansen-Valk

Onze namen zijn Fred Jansen en Elly Jansen-Valk en wij zijn de ouders van Marije.
Toen de vraag werd gesteld om het penningmeesterschap op ons te nemen hebben wij geen moment getwijfeld.
Dat doen we zeker weten voor onze dochter!!

Het is een fijn en mooi gezin, een leuk huis en alles goed voor elkaar.
Marije werkte in de zorg (wat haar op haar lijf geschreven was) en later kwamen er twee prachtige kinderen bij.
Maar na de geboorte van het tweede kindje kreeg ze klachten, na vele onderzoeken te hebben gehad bleek de diagnose MS.
We hadden er wel eens wat over gehoord, maar nu bij onze dochter! Zo’n jonge meid! Verschrikkelijk!
Na de nodige medicatie ging het weer de goede kant op en Marije kon weer lekker in de zorg werken.

Helaas is het de laatste 2 jaar zo snel achteruit gegaan dat ze haar hele vrijheid moet inleveren.
Het doet ons heel veel pijn om dat te moeten zien.
Het is ook onbegrijpelijk dat de behandeling niet in Nederland kan worden gegeven en dat je uit moet wijken naar het buitenland.

Het is een hele uitdaging om zoveel geld bij elkaar te krijgen, maar WE GAAN ERVOOR!

Secretaris: P. Meijer-Woudwijk

Hallo, mijn naam is Petra Meijer-Woudwijk. Ik werk als facilitair beheerder bij een gemeente in Fryslân. Ik ben getrouwd met Sikke en mem van Eelco en Margryt. Sinds een jaar ben ik begonnen met een eigen bedrijf en heb ik een shop in shop in Franeker. Geweldig om van je hobby je werk te maken.

Marije ken ik al van kleins af aan, we hebben zelfs een tijdje bij elkaar in de klas gezeten. Ik ben bevriend met haar zus, onze voorzitter, Esther. Toen Esther me vroeg om te helpen met de stichting om Marije zo snel mogelijk in Mexico te krijgen hoefde ik niet te twijfelen! Let’s go for it!

Het is voor ieder jong gezin een grote nachtmerrie dat je te maken krijgt met ziekte, het is bewonderingswaardig dat er zo’n kracht en power in Marije zit om met heel veel positiviteit het beste er van te maken. En vooral deze stap richting Mexico is daar een groot voorbeeld van!

Secretaris: A. Stienstra

Mijn naam is Alie Stienstra, 39 jaar en moeder van een dochter van 11. Van beroep ben ik bestuurssecretaresse. Deze rol is perfect om ondersteuning te bieden aan de stichting. De voorzitter Esther ken ik al heel lang, we zijn bevriend geraakt via onze opleiding. Toen zij mij het verhaal vertelde over haar zusje en het initiatief om de stichting op te zetten, hoefde ik hier niet lang over na te denken.

Jaren geleden ben ik zelf erg ziek geweest en weet hoe het is om in te moeten leveren. Dat van mij was van korte duur, maar dat van Marije niet! Marije herstelt niet meer uit haarzelf! Door de MS zal zij alleen maar meer in moeten leveren! 

De behandeling die haar kan helpen moet veel geld kosten, maar is niet onmogelijk! Marije gaat naar Mexico en wij gaan haar daarbij helpen! U toch ook!