Goedemorgen,

Waarom zeggen we dat eigenlijk altijd “goedemorgen”.
Mijn morgen is namelijk helemaal niet zo goed. Vanmorgen werd ik, net als alle ochtenden, moe wakker. Vroeg op bed gaan helpt daarbij helemaal niet, want de vermoeidheid blijft hetzelfde.

Ik strompel mijn bed uit, met moeite kan ik mijn evenwicht bewaren. Ik moet iedere ochtend eigenlijk een poosje “herstellen” van de nacht, maar die tijd heb ik niet. De kinderen moeten naar school. Bij ons gaat dat allemaal zo gestructureerd mogelijk. Iedere ochtend hetzelfde, op een andere manier kan het niet. We hebben een kindje die dit nodig heeft. Ik noem het ons bijzondere kindje, want een stempel vertelt niets over wie hij is. Het is slechts een hulpmiddel om te weten hoe je hem het beste kunt benaderen. Meer is het niet.

Voor ons houdt het veel meer in. We krijgen thuis alles dubbel en dwars. Daar moeten we mee leren omgaan, hij, maar ook wij. Wij moeten hem daarin zo goed mogelijk begeleiden. Maar deze ochtend, waarop een “goedemorgen” helemaal niet van toepassing is, zit ik met mijn handen in het haar. Ik heb een slechte dag. Het besef land dan even extra dat ik ziek ben en dat ik het op een slechte dag niet in mijn macht heb om hem te geven wat hij nodig heeft. Wat er dan ontstaat? Kortsluiting, paniek, stress…

Ik ben helemaal klaar met de MS die mij sloopt. Die me iedere dag meer afneemt. Ik wil dit niet meer. Zo had ik me mijn leven niet voorgesteld. Ik wil goed voor mijn kinderen kunnen zorgen en onze kinderen, zo ook ons bijzondere kindje dat beetje extra kunnen geven die hij zo hard nodig heeft. Echter als ik in dit tempo achteruit blijf gaan, raak ik straks volledig afhankelijk. Ik ben er wel klaar voor om naar Moskou te gaan voor de behandeling. Om mijn MS halt toe te roepen. Ik kan nog lopen, niet van harte, maar ik kan het nog. Dat omarm ik vandaag even extra!

Met een donatie zijn we heel blij en dankbaar! Iedere donatie brengt ons een stukje dichterbij!

Joyce en kinderen


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *