Hoe gaat het met je Joyce? Komt er weer een update? Houd je een blog bij? Ja lieve mensen, dat is wel de bedoeling, maar in de praktijk loopt dit vaak anders. Net zoals ik plannen maak die ik dolgraag uit wil voeren, maar dit op het laatste moment toch niet kan doen. Dat is balen. Ik kan me daar dan erg aan irriteren, maar vandaag bekijk ik het anders: Ik heb eigenlijk een hele goede week gehad. Een week waarin ik uit mijn comfortzone kwam, dingen ondernam, dat hield ik vol t/m donderdag. Vanaf vrijdag was het op en moest ik de prijs ervoor betalen. Maar ik heb wel gedaan wat ik graag wilde en dat is ook veel waard!

Donderdag had ik een afspraak bij de Hematoloog. Ik zag er best wel tegenop en wist eigenlijk niet heel goed wat ik er nou precies moest. Ik dacht dat het vooral een kennismaking was. Maar het was een heel waardevol gesprek! Ik vond het best wel een dingetje met drie kleine kinderen dat ik thuis zou komen en niets mocht. Op mezelf aangewezen was. Drie maanden binnen moest blijven zitten. Etc. Dat beeld had ik voor ogen. Maar de Hematoloog schetste een heel ander beeld. Het blijft afwachten hoe het met me gaat na de behandeling en een masker op in het vliegtuig is een enorme must! Thuis iedere dag de handdoeken en theedoeken vervangen, de belangrijkste dingen iedere dag schoonmaken, geen zieke of verkouden mensen om me heen, geen grote groepen opzoeken, maar drie maanden niet naar buiten!? Drie maanden mijn kinderen niet uit school halen?! Als het goed met me gaat zag hij niet in waarom dat niet zou kunnen. Het is dus afwachten hoe het met mij gaat en in maart ga ik dit zeker nog niet doen, maar daarna zal ik moeten kijken hoe het met me gaat en niet te snel willen.

Waar ik me wel over verbaasde is dat hij na thuiskomst me binnen een week wilde zien in het ziekenhuis en dat hij zei dat ik dan geen masker op hoefde. Maar dat lijkt me nogal eng. In een ziekenhuis zijn toch juist veel mensen en zieke mensen!? Met andere woorden ik moet mijn gezonde verstand gebruiken. Het komt nu enorm dichtbij. Alles is zo goed als geregeld. Alleen nog wachten op het visum. Ik heb nog wel allerlei (medische) afspraken voor vertrek, maar dat hoort er even bij.

Ik heb nog meer wat ik zou kunnen vertellen, maar ik ben moe dus dat bewaar ik voor een volgende keer die hopelijk sneller komt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *