Dit is de dag waar ik erg tegenop heb gekeken. De gebruikelijke injecties die ik 2x per dag krijg gaan erg goed en heb niet heel veel last van de bijwerkingen tot nu toe. In combinatie met de medicatie ga ik erg goed en ik merk dat de rest van de groep ongeveer dezelfde bijwerkingen heeft. Vooral vermoeidheid is een veelvoorkomende bijwerking. Maar vandaag stond er weer een andere mijlpaal op de agenda…. Het scheer feestje !! Met al mijn stamcel vrienden hebben we besloten om s middags, gezamenlijk en onder een vrolijke sfeer ons haar eraf te halen.

Dit doen we nu omdat het beter is dan te wachten dat het vanzelf uitvalt. In 99% van de gevallen heeft men haaruitval. Omdat het niet leuk is om na de 2e chemo sessie de plukken haar in je bed te zien liggen en continu haaruitval te hebben doen we het nu. Ook is er een kans op wondjes bij het scheren en dat is dan een risico als we het  na de laatste chemo sessie doen.

TADAAAAA!!!!!….  het is eraf!

Gesteund door mijn stamcel vrienden, ben ik als eerste gegaan en  met veel complimentjes en aanmoediging is het nu achter de rug. Het viel achteraf wel mee. …Dit is nu even wat er ook bij hoort.

Morgen wordt de neklijn geplaatst onder een kleine narcose in het ziekenhuis hier in de buurt. Even een half uurtje slapen en dan is het alweer gedaan. We hebben nog een Zoom meeting gehad met de dokter over deze procedure en daar is helder en duidelijk uitgelegd hoe het allemaal te werk gaat. Dus vanavond vroeg naar bed en weer vroeg opstaan voor weer een stap dichterbij de goede uitkomst van dit HSCT traject.

De volgende dag is het dan zover en gaan we met mijn groepje naar het lokale ziekenhuis in Puebla. Ik heb een kl*te nacht gehad en dat komt door de botpijn… Door de stamcel injecties is deze bijwerking te verwachten maar dat het deze vervelende pijn geeft had ik niet verwacht. De muisjes in mijn benen zijn in kleine draken veranderd.  Het voelt als weeën en deze blijven constant aan de gang…. Gelukkig is mijn lieve dokter aanwezig en geeft mij een fantastisch pijnstiller. Binnen 20 minuten ben ik van mijn pijn verlost. En dan nu snel naar het ziekenhuis!

Hier gaan we alle vier razendsnel onder narcose om een neklijn te krijgen waar de stamcellen mee afgenomen en toegediend worden. Door een katheter te plaatsen in de slagader kunnen ze effectief deze transplantatie uitvoeren. Na dagelijkse injecties en pillen rijden we naar het ziekenhuis waar alles goed georganiseerd is.

Ik krijg een eigen kamer die van alle gemakken is voorzien en na het invullen van wat papierwerk ben ik al vrij snel aan de beurt. Ik wordt opgehaald door een broeder die mij naar de OK brengt. Gideon blijft achter in mijn kamer en ik rij alleen de OK binnen. Best eng als je alleen maar Spaans hoort en dat ze je in slaap gaan brengen. De anesthesist grapt nog even dat hij mij 4 tequila’s gaat toedienen en op een gegeven moment val ik weg binnen een half uur ben ik weer op mijn kamer om uit te slapen en heb een neklijn gekregen. Ook is er op mijn verzoek een katheter geplaatst dat makkelijker is met plassen en dat geeft 100% meer rust  en kan ik rustig een hele nacht doorslapen.

S’Middags rijden we weer terug en slaap mijn narcose verder uit in mijn appartement. De dag wordt afgesloten met een limoen ijsje en een pizza. Daarna gaan we weer naar bed omdat de volgende dag alweer om 6 uur gaat beginnen. Na de vervelende wekker die al om 6 uur staat te rinkelen wordt er op de deur geklopt. Er wordt wat bloed afgenomen om te kijken of ik klaar ben voor de stamceloogst. Even een spannend uurtje en dan krijg ik een appje dat alles OK is en we naar de lobby mogen gaan.

We gaan weer naar een kliniek waar de stamcellen worden geoogst en dat is 10 minuutjes rijden. Daar aangekomen komt Dr. Ruiz ons nog even gedag zeggen en worden we aan de stamcel oogst apparaten gekoppeld. Drie uur lang worden mijn stamcel afgenomen en dat resulteert in een vers zakje stamcellen. Vervolgens gaan we weer terug naar ons appartement en eten snel onze lunch.

We krijgen bericht dat de stamcellen goed zijn afgenomen en kunnen starten met de laatste chemo sessie van 2 dagen.

Resultaat: 667 miljoen Stamcellen!!     good to go!!  ,  Hatseflats!

Nog even volhouden maar het einde komt in zicht. Een lange dag vandaag en dat resulteert in een snelle hap eten een luchtje scheppen op het dakterras.We gaan vroeg naar bed omdat morgen de 2e chemo dag alweer voor de deur staat.

Groetjes Maris!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 • Ria

  Het gaat goed en je bent een kanjer. Flink hoor, zo doorgaan. Liefs

  12 juli 2021 op 15:02 Beantwoorden

 • Annemarie

  Trots op jou kanjer ❤️

  10 juli 2021 op 22:26 Beantwoorden

 • Ronald

  Heel veel sterkte. Respect dat je dit allemaal doet. Zet ‘m op.

  10 juli 2021 op 15:43 Beantwoorden