Het aftellen en opbouwen is begonnen.. De volgende fase is aangebroken! Vanochtend heb ik mijn tweede en laatste chemotherapie gehad. Na de lange dag van gisteren viel deze best mee.

Naast de misselijkheid en vermoeidheid heb ik verder geen klachten en ben beter door deze sessie heen gekomen als de eerste 2 sessies.  Maar morgen is dan de grote dag aangekomen en worden mijn 667 miljoen stamcellen weer teruggegeven !

Eerst maar weer even bijslapen van de chemo’s en dan zal het gaan gebeuren. De volgende ochtend sta ik vol enthousiasme op omdat het de grote dag is. We gaan met mijn groepje naar het andere medische centrum en daar gaan we onze stamcellen terugkrijgen.

Het is vandaag mijn nieuwe verjaardag!!!  11-07-2021 is een dag om voor altijd te herinneren.

Feestelijk worden we ontvangen en tijdens een aantal foto shoots wordt mijn zakje stamcellen aan mijn katheter gekoppeld. Pijnloos druppelen de cellen bij mij naar binnen en na 30 minuten is mijn zakje leeg.

Nu moeten zij het werk voor mij gaan doen. Vol met adrenaline worden we door dr. Ruiz ontvangen in de lobby van het medisch centrum en in een Disney achtige foto-frame setting mag ik een foto  maken met de dokter “himself ”!  Erg leuk en grappig natuurlijk, maar het is gedaan….ik ben in principe klaar voor de herstel periode en ga blij naar mijn appartement terug.

De volgende dag merk ik dat 1 van de bijwerkingen is ingeslagen : Vermoeidheid. Ik weet nog net mijn ontbijtje naar binnen te werken en tijdens een videogesprek met mijn ouders vallen mijn ogen dicht en wordt ik door Gideon wakker geschud. De rest van de dag slaap ik zo’n 12 uur. Na een snelle maaltijd duik ik mijn bed weer in en kijk weer uit naar de volgende dag.

Als ik wakker ben geworden staat mijn Mexicaanse ontbijt van 6 pillen alweer klaar. Met moeite slik ik ze weg en gaan we naar de bloedafname. Hiermee kunnen ze mijn herstel in kaart brengen voor de komende 10 dagen. Daarnaast krijg ik een stamcelkweek injectie voor extra stimulatie van de cellen.

Begin van de middag ontmoet ik mijn Hematoloog en die zal mij de komende periode informeren over de status van mijn opbouw en bloedwaarde. Vandaag begint mijn neutropenie fase en dat betekend dat ik praktisch op 0 sta qua bloedwaarde. De opbouw gaat beginnen en door om de dag mijn bloed te checken moet er een stijgende lijn in gang gezet worden. Voor nu ziet alles er prima uit en kan ik weer naar mijn appartement terug. Ik ben benieuwd of ik over 2 dagen alweer een progressie heb gemaakt maar dat is nog even afwachten .

Nog 12 dagen en mijn behandeling zit er op. Ik kan niet wachtten om weer lekker naar huis te gaan, ondanks de goede zorg hier in Mexico.  Nog even volhouden en afwachten wanneer ik ook mijzelf fysiek beter ga voelen.

Ik ga nog even bijslapen en dan zullen we morgen wel weer zien wat de dag ons brengt!

Liefs Maris.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 • Ankie

  Het schiet nu echt op he Mariska en Gideon. Nog een week!
  We hopen dat het de goeie kant op gaat.
  Zet’m op met de laatste loodjes; we weten allemaal die het zwaarst zijn!
  En dan eindelijk weer naar jullie eigen prachtige huis en de kinderen en de hond en àlle lieve familie en vrienden! Toi toi!!!
  Dikke knuffel van ons!
  John en Ankie

  19 juli 2021 op 14:40 Beantwoorden

 • Ankie

  Dag lieve Mariska, Het is niet niks wat je allemaal moet doorstaan. Maar gelukkig ben je nu in de opbouwende fase. Goed hoor, hoe jullie het allemaal oppakken. Hou vol en heel veel sterkte! Fijn dat jullie ons zo mooi op de hoogte houden!
  Toi toi! Heel veel liefs van John en Ankie

  16 juli 2021 op 21:24 Beantwoorden

 • Harry

  Hi Maris. Fijn dat je ons zo op de hoogte kan houden. Weer een mooi verhaal om te lezen, je lichaam maakt wel weer wat mee zeg! Nu eerst maar weer aansterken en rusten. Tot gauw topper

  Greetz H@rry

  14 juli 2021 op 14:17 Beantwoorden

 • Monique

  Lekker slapen Maris, voor je herstel het allerbeste wat je kunt doen. Zet em op!

  14 juli 2021 op 11:59 Beantwoorden