Na de 2 heftige dagen van chemo’s en veel slaapgebrek is de pijn in mijn blaas gebleven en heb ik hier veel last van gehad.

De komende dagen worden de injecties geplaatst die ervoor zorgen dat er stamcellen gekweekt worden. Elke dag twee injecties die hier in het complex worden gegeven, dit verloopt soepel en vrijwel pijnloos. Middels dit  prikje wordt mijn lichaam in actie gezet om veel stamcellen te produceren die er over een aantal dagen worden uitgehaald. Later worden deze weer teruggeven en moeten dan hun werk gaan doen.

Met een hele lijst aan dagelijkse pillen starten we iedere dag onder de noemer “Mexicaans ontbijt”Antibiotica, pijnstiller, plaspil, maagbeshermers, enz….

Omdat ik nog veel last van mijn blaas blijf houden krijg ik ook een “mild” slaappilletje en pijnstiller voor de nacht. Pfffff…. die doen zijn werk zeker wel. Resulterend in een fantastische nachtrust, maar ook praktisch verlamd, ben ik wel van mijn blaas probleem afgekomen. Gelukkig is dat nu over en moet de vermoeidheid nog even uit mijn lichaam. Dit is overigens een bekend fenomeen bij alle patiënten, iedereen is moe en overdag slapen we regelmatig wat uurtjes bij.

Het grappige is dat ik wel merk dat mijn lichaam aan het werk is en dat de injecties voor de stamcellen hun werk dus goed doen. Een tinteling onder mijn huid vanuit mijn botten. Een gevoel alsof er allemaal kleine muisjes door je lichaam lopen. Niet pijnlijk maar raar en een beetje onwennig gevoel. Dit is natuurlijk fantastisch want dat betekend dus dat er iets gaande is in mijn lichaam. Komende dagen zal dit gevoel toenemen en met wellicht nog een aantal bijwerkingen tellen we af naar het plaatsen van de neklijn en het afnemen van de stamcellen.

Voor vandaag genieten we nog een aantal keer van het uitzicht op de vulkaan vanaf het dakterras en bestellen nog een heerlijk ontbijtje om bovenop de kliniek te nuttigen.Vers fruit en verse Jus ‘d orange, heerlijke broodjes, wafels, pannenkoeken en gebakken eieren. Het lijkt soms wel een hotel.. Dit mogen we nog een dag of 8 a 10 voordat we de neutropenie fase ingaan en dan is het afgelopen met al dat lekkers.

Vanaf dan moeten we ons aan een streng, veilig en gebalanceerd dieet houden dat ik de komende maanden zal moeten volhouden. Geen Sushi, Steak, Witte wijn en vers fruit meer de komende tijd (… maar dat haal ik later wel weer in!).

Liefs Maris

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie