Jubbega – Olterterp

Mijn wandelgast Mischa is vandaag ruimschoots op tijd en verrast mij met enkele presentjes ter gelegenheid van mijn 36e (+10) verjaardag. Ik voel me op zich redelijk fit deze ochtend na een goede nachtrust en ook de beentjes lijken ‘goed te passe’ (= typisch Vechtdalse uitdrukking)

No time to waste. We trekken de wijde wereld in onder een zacht opkomend zonnetje. We koersen gestaag via lokale wegen en heidebossen af op de parel van Opsterland, Beetserzwaag. Toevluchtsoord vanaf de zeventiende eeuw voor de welgestelde Fryske landadel.

Bijzonder te horen vind ik toch elke keer weer van de ‘gastlopers’ hoe actief zij zich inzetten voor de actie Walk2Walk. Ik hoor hun persoonlijke verhalen en de verschillende manieren hoe zij hun netwerk proberen te mobiliseren. Het saamhorigheidsgevoel dat hierdoor ontstaat is misschien wel de mooiste bijwerking van deze hele Walk2Walk loop. In die zin kon de timing van onze actie niet beter met deze Christmas spirit in our minds.

De monumentale hoofdstraat van Beetsterzwaag is een schitterende aaneenschakeling van voorname panden die de luisterrijke historie van het dorp illustreren. Het is voor mij ook een beetje memory lane. Heb goede herinneringen aan de bezoekjes aan Beetsterzwaag toen ik nog in Friesland woonde. 

Mijn pad vervolgd zich naar het buurtschap Olterterp met de gelijknamige buitenplaats met een landschapspark met idyllische vijvers, slingerpaden en hoogteverschillen. Hier ligt mijn herberg van dag 6. Hiernaast een foto van het uitzicht uit raam van mijn kamer.

Morgen staat mij een vermoedelijk redelijk zware tocht voor de boeg van zo’n 30 km die mij uiteindelijk zal voeren tot in Irnsum. Een klein Fries dorp dat op de route ligt van de befaamde Santiago de la Compostella, het Pelgrimspad. Schade van vandaag: lichte rugpijn en kramp in de kuiten. Maar… I’ll Walk2Walk until the end of time!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  • Poulien

    Alain, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Volgend jaar richting Santiago de Compostela? Of hou je het wandelen voorlopig voor gezien. In ieder geval petje af voor je prestatie. Groetjes Poulien

    31 december 2020 op 22:15 Beantwoorden

  • Dayen

    Alain, nog 1 dag bikkelen. Je hebt je beste beentje voorgezet, letterlijk en figuurlijk. Knap hoor. Succes morgen met de 3 koters. Alles voor een ontzettend goed doel….zet ‘m op.

    31 december 2020 op 16:11 Beantwoorden